Loading...

Det periodiske system af motivation

55internationale forskere rejste i slutningen af 90’erne verden tynd for at kortlægge de faktorer, der skaber indre motivation og personlig styrke i mennesker. De 24 faktorer, de identificerede kaldes for karakterstyrker og dem har vi samlet i et såkaldt periodiske system af motivation. Det er faktorer, der er relevante på tværs af kulturer, brancher og alder. (De selv samme karakterstyrker anvendes også i arbejdet med børns trivsel)

Inspireret af det virkelige periodiske system, kan karakterstyrkerne kombineres på et utal af måder, og hver kombination er en nøgle til at låse op for medarbejderens potentiale. Ordene og beskrivelserne i det periodiske system af motivation giver dig og dine medarbejdere et fælles ordforråd at tale ud fra. Det gør samtaler om indre motivation og mening, mere konkret og håndgribelig. Særlig interessant er også, at I på viame.org kan tage en gratis styrketest på dansk. Den er oplagt at bruge i samspil med medarbejderne.

GRATIS E-BOG MED DET PERIODISKE SYSTEM

KØB BOGEN HER

GRATIS STYRKEPROFIL

Den gratis styrketest fra the VIA Institute on Character, kan tages på dansk. Vi har lavet en vejledning til at tage testen. Denne kan du evt. printe til dig selv eller dine medarbejdere.

Efter at have svaret på 120 spørgsmål får du en prioriteret liste over, hvilke karakterstyrker, der med stor sandsynlighed kendetegner dig.

Efter testen er det vigtigt at tale om og reflektere over resultatet. På den måde kommer man nemlig bag den umiddelbare opfattelse af ens styrker og opnår med større sandsynlighed en række spændende indsigter i sig selv eller andres motivationsfaktorer. Derfor tilbyder vi personlig tilbagemeldinger, når du har taget testen. Se mere her.